Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De Ziua Internațională Anticorupție, ANI…

De Ziua Internațională Anticorupție, ANI a acordat diplome partenerilor externi, societății civile și jurnaliștilor de investigație

La 9 decembrie 2020, de Ziua internațională anticorupție, Autoritatea Națională de Integritate a acordat 12 diplome de gratitudine pe trei categorii de activitate pentru partenerii externi de dezvoltare, societatea civilă și jurnaliștii de investigație.

Astfel, la categoria  „Parteneriat și dezvoltare”, Președintele ANI, dna Rodica Antoci va acorda diplome de gratitudine Înalților consilieri ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Oficiului Consiliului Europei la Chișinău și implementatorilor Proiectului GIZ Moldova pentru suportul acordat în dezvoltarea capacităților instituției.

La categoria  „Critică constructivă” vor fi oferite diplome de gratitudine pentru cele mai obiective monitorizări realizate an de an de către – Transparency International Moldova, Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Asociația Presei Independente și Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale.

Ziarul de Gardă, Moldova Curată, Nord News și Anticorupție.md  au fost aleși la categoria  „Cele mai sonore investigații” în baza cărora ANI s-a autosesizat,  a inițiat proceduri de control și a emis acte de constatare.

Tradițional, la data de 9 decembrie, este marcată Ziua Internaţională Anticorupţie. Această dată a fost stabilită ca Ziua Internațională Anticorupție,  începând cu anul 2006, când a fost emisă Rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției.

Autoritatea Națională de Intergritate (ANI) are ca obiectiv principal prevenirea corupției prin promovarea permanentă a principiilor etice și asigurarea integrității în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică.