Record stabilit de municipalitate în urma unei noi licitații. Câți bani au oferit agenții economici pentru amplasarea gheretelor în Capitală

DSC_7443

În urma unei noi licitații, agenții economici au oferit aproape 32 milioane lei pentru adjudecarea a 13 locuri (de facto 13 gherete), pentru dreptul de amplasare a gheretelor din sectoarele capitalei, anunță primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Primăria Chișinău urmează să încheie contractele cu comercianții, iar aceștia vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani.

Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult.

Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de circa 386 mii de lei sau 3,86 milioane de lei. În total, la concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile și scuarurile din sectoarele capitalei.

Este vorba despre zonele:

# Parcul din str. Melestiu;
# Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica;
# Scuarul din str. Petru Zadnipru;
# Aleea din bd. Mircea cel Bătrân sectorul Ciocana;
# Parcul „Mezon” sectorul Rîșcani.

De asemenea, 2 loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, pentru care au fost depuse câte o singură ofertă, au fost excluse de către Comisia pentru licitații și vor fi expuse la următoarea licitație.

Următoarea licitație publică în acest sens se va desfășura pe 15 ianuarie, 2021, iar banii vor fi redirecționați pentru proiectele de infrastructură din capitală.

Amintim că în cadrul primei licitații din data de 2 noiembrie curent au fost adjudecate 11 locuri, în valoare totală de peste 20 de milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente