Testele COVID-19 pentru sportivii care vor participa la competițiile naționale și internaționale vor fi achitate din bugetul statului

Covid fete (5)
Foto: Organizația Mondială a Sănătății

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va aloca resurse financiare pentru efectuarea testului COVID-19 sportivilor care vor participa la competiții sportive naționale și internaționale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței guvernului.

Ministra Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a menționat că este important să susținem sportivii care obțin performanțe în țară și reprezintă Republica Moldova pe arena sportivă internațională, mai ales că din cauza restricțiilor mondiale impuse, pentru a fi admiși la competiții, sportivii trebuie să prezinte obligatoriu testul negativ COVID-19, ceea ce impune membrii lotului național să achite din propriile mijloacele financiare costul testului.

„Cheltuielile pentru efectuarea testului COVID – 19 sportivilor de performanță și membrii lotului național vor fi suportate din contul și în limita mijloacelor financiare aprobate în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, se arată într-un comunicat al ministerului educației.

Amintim că până în prezent statul suporta cheltuieli pentru achitarea taxei de viză și asigurarea medicală la deplasarea sportivilor, peste hotarele țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente