În 2021, va apărea primul parc tematic „Game of Thrones”. Unde va fi localizat acesta

game-of-thrones-studio-tour-4
Foto: blooloop.com

Irlanda de Nord va inaugura în 2021 primul parc tematic din lume dedicat serialului Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), având în vedere că unele dintre cele mai palpitante acţiuni ale acestui serial au fost filmate în provincia britanică, transmite Digi24.

Parcul va fi instalat în studioul de filmare Linen Mill, din localitatea Banbridge în apropiere de Belfast şi, deşi pandemia de coronavirus va obliga impunerea anumitor restricții, responsabilii au asigurat că parcul îşi va deschide porţile în cursul anului viitor.

Universul de ficțiune medieval, creat de George R.R. Martin și adaptat pentru micile ecrane de postul HBO, se va afla la îndemâna fanilor prin intermediul „unor experiențe care te introduc în atmosferă, piese originale de recuzită, articole de vestimentație, arme și diferite elemente” utilizate la filmările serialului, a anunțat miercuri într-un comunicat agenția Tourism Ireland.

Parcul tematic, care se va numi Game of Thrones Studio Tour, va oferi vizitatorilor oportunitatea de a explora platourile originale ale filmărilor unde se vor recrea cele mai emblematice scene și peripeții ale unor personaje centrale.

„Această experiență senzorială de introducere în atmosfera filmului include locuri precum Debarcaderul Regelui, Winterfell, Dragonstone, Zidul și ținuturile sălbaticilor sau orașele Meereen şi Braavos”, notează, într-un comunicat, Tourism Ireland.

Vizitatorii pot admira și o colecție exclusivă de exponate și artefacte realizate de meșteșugari și designeri care au dat viață lumilor imaginate de George R.R. Martin.

Personalul expert al parcului va oferi, de asemenea, detalii despre creațiile acestui serial prin intermediul atelierelor interactive, în paralel cu realizarea de sesiuni de machiaj, proteze și costumații, care au fost punctele forte ale serialului.

Prin acest parc tematic, autoritățile turistice speră să consolideze imaginea Irlandei de Nord ca destinație unică pentru fanii serialului Game of Thrones.

În afară de Linen Mill, o mare parte din „Urzeala Tronurilor” s-a filmat la Titanic Studios din Belfast și în peisajele naturale din comitatele Antrim și Down, ce pot fi străbătute în trei zile în cadrul unui itinerar de aproape 300 de kilometri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente