fbpx

Vaccinul anti COVID-19: la unii din abundenţă, la alţii aproape deloc. Ţările dezvoltate comandă prea multe doze

Ţările bogate au cumpărat doze pentru a vaccina întreaga populaţie de trei ori, iar Canada a comandat suficiente vaccinuri pentru a proteja fiecare canadian de cinci ori. Naţiunile bogate, deşi reprezintă 14% din populaţia lumii, au cumpărat până la 53% din vaccinurile promiţătoare, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țările bogate procură un numar mult prea mare de vaccinuri, astfel încât ţările subdezvoltate ar putea avea de suferit, avertizează alianţa pentru vaccinuri Gavi, potrivit BBC.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Oxford-AstraZeneca s-a angajat să ofere 64% din dozele sale oamenilor din ţările în curs de dezvoltare.

Accesul la vaccinuri se vrea a fi echitabil în întreaga lume. Dar dacă nu se vor lua masuri în ceea ce priveşte campania de vaccinare la nivel mondial, miliarde de oameni din întreaga lume ar putea fi afectaţi.

70 de ţări cu venituri mai mici vor putea vaccina doar una din 10 persoane, iar miliarde de oameni din întreaga lume ar putea să nu aibă acces la un vaccin sigur şi eficient pentru COVID-19 în anii următori.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button