/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Ce se cunoaște despre echipa Maiei Sandu? Ultimele informații despre consilierii prezidențiali

missing
08 decembrie 2020, ora 20:28

Lista consilierilor prezidențiali, care se vor regăsi în echipa Maiei Sandu, se lungește. Aseară, președinta aleasă a anunțat nume noi. Astfel, printre cei care vor oferi consultații pentru șeful statului se regăsesc, cel puțin trei foști miniștri din guvernul pe care l-a condus timp de jumătate de an.

Printre numele noi anunțate de Maia Sandu figurează și fostul ministru al Educației, Liliana Nicolaescu–Onofrei. Ea va fi consilieră responsabilă de domeniul educației. Președinta va avea și consilier în politici energetice. Este vorba de Sergiu Tofilat, care, din 2019, este consilier muncipal din partea mișcarii social-politică „Forța Nouă”. Jurnalista și scriitoarea Angela Brașoveanu va fi consilieră în domeniul culturii. Domeniul diasporei va fi coordonat de Elena Druță. În trecut, aceasta a activat la Centrul de Politici și Reforme.

Pe lângă aceste persoane, în viitoarea echipă de consilieri prezidențiali se va mai regăsi Ala Nemerenco, cea care a fost ministru al Sănătății în Guvernul Sandu. La Președinție, ea va fi consilieră pe problemele sociale. Între timp, expertul de la Transparency International, Veaceslav Negruța, va ocupa funcția de consilier în domeniul economiei. Acesta a fost cândva ministru al Finanțelor, în guvernul Filat. În domeniul justiției, Maia Sandu va fi consiliată de Olesea Stamate, cea care a fost ministru al Justiției. Actualul președinte, Igor Dodon, are în jur de zece consilieri, conform site-ul oficial al Președinției.

Potroivit legislației, pot fi asistaţi de un cabinet propriu Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului, preşedinţii fracţiunilor parlamentare, Preşedintele Republicii Moldova, Prim-ministrul, dar și miniştrii. Mandatul lor încetează atunci când persoana pe care o consiliază nu mai deține funcția publică.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram