/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

După scandalul cu anabolizante, Dodon spune că ambasadorul Neguța trebuie revocat, dacă va fi găsit vinovat

08 decembrie 2020, ora 21:29

După scandalul cu anabolizantele descoperite într-un automobil care se afla într-o misiune de serviciu din partea Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, președintele în exercițiu Igor Dodon susține că ambasadorul Andrei Neguța trebuie revocat din funcție, în cazul în care se va dovedi a fi vinovat.  

O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune „N4”, pe 8 decembrie curent. „Consider că aceasta este o rușine pentru Republica Moldova. El trebuie să fie retras și să răspundă conform legislației, dacă este vinovat. Eu nu am întrebat Procuratura, dar dacă este vinovat el trebuie rechemat și tras la răspundere. Dacă într-adevăr este adevărat, el trebuie adus acasă și să răspundă conform legii”.

Ministerul de Externe (MAEIE) a precizat că autoturismul în care au fost descoperite mai multe cutii cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

MAEIE a anunțat că a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate. „Ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne”.

Precizăm că Vicepreședintele PAS, deputatul Lilian Carp, cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcția de ambasador pe Andrei Neguța și solicită Procuraturii Generale să investigheze cazul de contrabandă cu anabolizante, în care este implicat un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare a corpului diplomatic al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram