‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermieri: Vom face apel către CNA să fie verificate toate dosarele agricultorilor care au...

Fermieri: Vom face apel către CNA să fie verificate toate dosarele agricultorilor care au primit compensații pentru secetă

‹ adv ›
‹ adv ›

În aceste zile, mai mulți fermieri din diferite regiuni ale țării protestează la Chișinău. Protestul a fost inițiat din motiv că unii agricultori încă nu au primit compensațiile pentru culturile afectate de secetă, dar și au apărut mai multe nemulțumiri ce țin de politica bugetar fiscală pentru anul 2021.

În plus, potrivit fermierilor, una dintre problemele apărute în perioada evaluării pagubelor produse la culturi și acordării compensațiilor, este aprecierea incorectă. Astfel, dacă la protestele din vară au participat mai multe raioane, care au înregistrat pierderi importante produse de secetă, numărul de dosare depuse pentru compensații a depășit de câteva ori numărul protestatarilor.

„Ar trebui acordate compensații acelor raioane care participă la proteste. Nu știm cum a fost realizată evaluarea, însă mulți fermieri care au obținut recolte destul de bune, într-un final, au primit compensații. Raioanele participante la protest trebuie despăgubite, iar cei care nu au înregistrat pierderi semnificative să nu primească banii. Vom cere investigarea cazurilor de către CNA, iar cei care au primit compensații pe nedrept, să restituie despăgubirile înapoi statului. Trebuie să fim uniți și corecți în ceea ce facem, ar trebui să ne susținem, nu să ne îmbogățim pe necazul altora”, ne-au spus fermierii protestatari.

La moment, fermieri din Leova, Hâncești, Ștefan Vodă, Căușeni, Telenești și Ungheni participă la proteste. Aceștia susțin că sunt ferm deciși să continue până nu vor obține un răspuns de la autorități.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii