‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRosselhoznadzor solicită înăsprirea controlului ANSA: Alte 20 de tone de prune, distruse din cauza...

Rosselhoznadzor solicită înăsprirea controlului ANSA: Alte 20 de tone de prune, distruse din cauza unui organism de carantină

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit informației oficiale publicate pe site-ul Rosselhoznadzor, în alte 20 de tone de prune moldovenești a fost depistat dăunătorul – molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck.).

Grapholita molesta Busck este declarat organism de carantină pe teritoriul Federației Ruse. Starea viabilă a dăunătorului a fost confirmată în urma unei analize de laborator.

Proprietarul prunelor a fost înștiințat. Conform legislației Federației Ruse, lotul în care a fost depistat obiectul de carantină a fost distrus sub supravegherea Rosselhoznadzor.

În plus, Rosselhoznadzor a transmis o solicitare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova, prin care se cere verificarea mai minuțioasă a loturilor exportate.

Per total, în lunile octombrie și noiembrie în 7 loturi de prune moldovenești au fost depistate organisme de carantină (în 3 loturi Grapholita molesta Busck și în 4 loturi Monilinia fructicola).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii