image
Sursa foto: jurnal.md

Fratele lui Igor Dodon și compania lui Igor Ceaika au cumpărat primul teren pentru construcția locuințelor la Moscova

Compania Archplay Development, coproprietarul căreia este fiul fostului procuror general al Rusiei și fratele președintelui în exercițiu, Alexandru Dodon au achiziționat primul teren în sud-estul Moscovei pentru construcția locuințelor.

Archplay Development LLC, ai cărui beneficiari sunt Igor Ceaika, Alexandru Dodon și Alexander Ponomarev, a devenit coproprietară de terenuri pentru construcția de locuințe la Moscova, rezultă din datele Registrului de stat unificat al persoanelor juridice, scrie rbc.ru.

LLC „Dubrovskaya”, în care „Archplay Development” deține 50%, în decembrie 2020 a devenit singurul proprietar al LLC „DRSU-34”, care, la rândul său, deține un teren la 1 Dubrovsky proezd, 78/14, lângă gară stația de metrou „Volgogradskiy Prospekt” din sud-estul Moscovei. Construcția unui complex rezidențial este planificată pe amplasament. Beneficiarii altor 50% din Dubrovskaya LLC sunt ascunși în spatele unei companii cipriote.

Anterior, grupul PIK plănuia să construiască pe teritoriul pasajului Dubrovsky, pentru care compania a cumpărat un teren în vara anului 2019. Nu se știe dacă grupul a vândut în totalitate drepturile asupra proiectului. Serviciile de presă ale grupului PIK și Archplay Development au refuzat să comenteze.

Compania Archplay Development a fost fondată în 2017 de Alexander Ponomarev și Igor Ceaika, fiul cel mai mic al fostului procuror general al Rusiei, Iurii Ceaika. Doi ani mai târziu, partenerul lor a devenit Alexandru Dodon, fratele președintelui în exercițiu, Igor Dodon. Acum Ceaika deține 45% din OOO Archplay Development, Ponomarev prin OOO Inspire - 40%, Dodon - 15%.

Când Dodon a devenit coproprietar al companiei, Ceaika a declarat că Archplay Development va implementa proiecte numai în Rusia și a explicat că compania selectează terenuri pentru cumpărare. Până în prezent, nu au fost raportate tranzacții închise. Astfel, terenul de la 1 Dubrovsky Proezd poate fi primul în care compania a investit oficial.

Anterior, s-a raportat că locuințele ar putea fi construite pe un teren care aparține uzinei de sortare a deșeurilor Ceaika „Carta” de pe autostrada Altufevskoe. Se menționa că PIK ar putea participa la dezvoltarea acestui teritoriu, dar grupul nu a comentat acest lucru.

Amintim că fiul milionar al controversatului procuror general al Rusiei a preluat 51% din compania „Media Invest Service”, firma care deține posturile Accent TV și „Primul în Moldova”, dar și din cea care gestionează mail.ru și ok.ru în R.Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: