image
Sursa foto: MSMPS

Creștere a numărului de cazuri grave de Covid: „Există persoane care au nevoie de terapie intensivă, dar nu sunt locuri”

Primăria Chișinău informează că situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare complicată, cu o creștere a incidenții cazurilor de îmbolnăviri cu forme grave și foarte grave. Totodată, mai multe săptămâni la rând, toate paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. Astfel, mesajul autorităților municipale către cetățeni este să respecte cu strictețe măsurile impuse de specialiști și să poarte mască de protecție.

Potrivit informațiilor prezentate de Tatiana Bucearschi, șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei municipiului Chișinău, personalul medical este la limită. Până la momentul actual doar în municipiul Chișinău au decedat 29 de lucrători medicali. „Mai multe săptămâni la rând, toate locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. În spitale mai sunt persoane care au nevoie de terapie intensivă, însă nu pot beneficia din lipsă de locuri", a subliniat șefa subdiviziunii municipale de profil.  

Potrivit datelor direcției generale asistență socială și sănătate, în municipiul Chișinău, la data de 7 decembrie 2020, sunt înregistrate 49 122 de cazuri confirmate și recuperați 34919 pacienți COVID. Totodată au fost înregistrate 790 de decese..

De rând cu capitala și în suburbii numărul de infectări prin COVID este în creștere. Cel mai multe cazuri de îmbolnăviri rămân în continuare în orașul Durlești, comuna Trușeni, orașul Cricova și comunele Bubuieci și Băcioi. Totodată, cele mai afectate categorii de vârstă sunt persoanele de peste 60 de ani, precum și cele de 30-39 de ani, tendință atestată de la începutul pandemiei.

În context, primarul Ion Ceban, a solicitat pretorilor de sector și reprezentanților Direcției de poliție Chișinău să verifice periodic respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 în preajma locațiilor din capitală unde sunt instalați pomi de Crăciun și decorațiuni de sărbătoare, spre a nu admite târgurile improvizate cu mărfuri specifice, conform rigorilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: