image
Sursa foto: poliția.md

Un angajat al IP Botanica, reținut, după ce ar fi încercat să mușamalizeze un proces penal contra sumei de 400 de euro

Un funcționar al Inspectoratului de Poliție Botania a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat că ar fi pretins mită 400 de euro, pentru mușamalizarea unui proces penal.

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu procurorii Procuraturii Anticorupţie, au documentat acțiunile pretins ilegale ale funcționarilor Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a Inspectoratului General de Poliție al MAI.

Funcționarii au pretins 400 de euro pentru a mușamaliza un proces penal. Astfel, a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă.

„În cadrul cauzei penale, au fost efectuate percheziții la domiciliile bănuiților, în rezultatul cărora au fost identificate mijloacele financiare recepționate sub controlul grupului de urmărire penală. Un funcționar vizat a fost reținut pentru 72 de ore. Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani”, informează Ministerul de Interne.

mai.gov.mdmai.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: