Aleksandr Lukașenko l-a decorat pe Igor Dodon cu o medalie, care a fost instituită în acest an

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a fost decorat cu medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, de către președintele belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei.

Foto: adevarul.ro

Medalia a fost înmânată de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin, în cadrul unei întruniri care a avut loc astăzi.

„Ambasadorul Republicii Belarus mi-a înmânat Medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care a fost instituită anul curent de Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei.

Am fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor – în special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare. Am mulțumit prietenilor belaruși pentru aprecierea atât de înaltă a eforturilor mele și am subliniat importanța păstrării memoriei și a atitudinii grijulii față de istoria noastră comuna”, spune Igor Dodon.


Pub