Republica Moldova a cerut vaccin anti-Covid de la platforma COVAX

Republica Moldova a prezentat către platforma COVAX solicitarea pentru vaccinul împotriva Covid-19. Cererea a fost expediată pe 7 decembrie, anunță Ministerul Sănătății.

Foto: foto: MSMPS

Potrivit comunicatului instituției statului, au fost identificate următoarele grupuri țintă: lucrătorii din domeniul medical; adulții cu vârsta mai mare de 65 ani și comorbidități (grup cu risc sporit); persoanele/beneficiarii Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată; persoanele cu comorbidități; lucrătorii din domeniul social; lucrătorii din domeniul de educație și cei din cadrul organelor de asigurare a securității.

Ulterior conform disponibilității de vaccin, vor fi vaccinate și alte grupuri de populație.

Republica Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție semnată de MSMPS.

Menționăm că, COVAX este unul dintre cei trei piloni ai accesului la instrumentele de combatere a Covid-19 (ACT) Accelerator (Diagnostic, Tratament și Vaccinuri), care a fost lansat în aprilie curent, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Comisia Europeană și Franța ca răspuns la această pandemie.

Pilonul COVAX se concentrează pe dezvoltarea și asigurarea cu vaccinuri contra Covid-19. Este singura soluție globală pentru această pandemie, notează specialiștii din domeniu.


Pub