O femeie țintuită la pat a ars în propria casă

O femeie în vârstă de 80 de ani țintuită la pat a ars în propria casă din cauza utilizării necorespunzătoare a sobei de încălzit. Incidentul a avut loc în seara de șapte decembrie, în localitatea Dărcăuți, raionul Soroca.

Foto: foto:facebook

La fața locului au fost trimise două echipaje de pompieri, care au reușit să stingă focul până la ora 23:34.

Flacăra a distrus 60% din acoperiș, iar în interiorul casei, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat a femeii în vârstă de 80 de ani.

Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Potrivit primelor cercetări incendiul ar fi izbucnit din cauza nerespectării regulilor antiincendiare la utilizarea sobei.

o femeie a ars / Sursa:foto: facebook

În acest context, IGSU atenționează populația despre importanța respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului în special la exploatarea sobelor și surselor de încălzit.

Oamenii sunt îndemnați să verifice instalațiile înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire. Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2020 în țară au fost înregistrate 1680 de incendii în care au decedat 99 de persoane.


Pub