Igor Dodon: „După 24 decembrie, toată responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în țară va fi pe Maia Sandu”. Ce spune despre demisia Guvernului Chicu

„După 24 decembrie, când va fi învestită noua președintă, toată responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în țară va fi pe Maia Sandu”. Declarația aparține președintelui în exercițiu Igor Dodon și a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Eu am găsit posibilitatea și aptitudinea, în condiții foarte dificile, în calitate de președinte, să discut cu fracțiunile parlamentare, să numesc un Guvern, am menținut o anumită stabilitate în țară. Iată Maia Sandu să dea dovadă ce aceeași capacitate. Eu vă spun un lucru ferm, sub conducerea lui Maia Sandu, situația în țară n-o să fie mai bună”, a declarat președintele în funcție Igor Dodon.

Cât despre demisia Guvernului Chicu, șeful statului lăsat să se înțeleagă faptul că Ion Chicu nu va demisiona, iar socialiștii nu vor vota o eventuală moțiune de cenzură împotriva Executivului actual.

„Maia Sandu nu vrea să dea jos Guvernul Ghicu, ei vor ca acest Guvern să rămână și să-și asume parțial responsabilitatea. Maia Sandu să stea în funcția de președinte și în fiecare zi să facă declarații, că uite acolo se lucrează rău, acolo se lucrează rău..., iar Guvernul Chicu să țină în spate, până în primăvară sau până în vară situația dificilă care este în țară. Eu cred că acesta este scopul lor, pentru că ei înțeleg că în cazul când își asumă responsabilitatea pentru tot ceea ce ține de actul de guvernare, ei nu se isprăvesc și au demonstrat anul trecut că nu au această capacitate și ei se tem de acest lucru, și de aceea ei nu vor merge la demisia Guvernului”, crede Dodon.

Totodată, șeful statului susține că PSRM va depune toate eforturile pentru ca în anul de vine să aibă loc alegeri parlamentare anticipate.

„Poziția mea rămâne fermă, cum a fost și anterior, eu consider că acest Parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor din anul trecut și acest Parlament trebuie dizolvat. Când vor fi alegeri anticipate? Doamna Maia Sandu a spus că în luna martie. Nicio șansă să fie în luna martie, pentru că dumneaiei poate iniția procesul doar după ce intră în funcție, după toate calculele ajungem în 16 mai cel devreme.

În actualul Parlament sunt mulți care nu doresc aceste anticipate, pentru că nu mai intră în Legislativ și ei vor vota, de exemplu, un premier propus de Maia Sandu”, a mai spus Dodon.

Maia Sandu a declarat că dacă în zilele următoare premierul Ion Chicu nu își dă demisia, atunci, cel mai probabil colegii săi de la PAS vor pregăti o moțiune de cenzură.


Pub