Dodon, despre protestul din PMAN: Hoțul strigă prindeți hoțul?! Candu, Filip... mai urmau niște hulubi să arunce peste gard la Președinție și era ca în iunie 2019

„Acest protest a fost ca un Déjà-Vu, din luna iunie anul trecut, aproximativ aceleași fețe Filip, Candu, Diacov, numai că s-o mai adăugat acolo Maia Sandu, Usatîi care alerga printre oameni, Țîcu și încă nu știu cine. Numai n-au mers să arunce cu păsări, cu hulubi în curtea insituției prezidențiale, dar fețele sunt aceleași”, a declarat președintele în funcție, Igor Dodon, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Foto: Poliția

„Care a fost sensul acestui protest? Doamna Maia Sandu a învins la prezidențiale. Nimeni nu-i creează niciun obstacol ca să intre în funcție.

Mi se creează impresia că cineva și-a planficat protest după data de 15 noiembrie, în caz dacă pierdea alegerile și acum hai să meargă înainte, căuta motiv doar pentru ce să scoată lumea.

5000 de oameni, scoși în stradă de doamna președintă aleasă, care mă critica pe mine pe parcursul întregului an că eu ba sunt fără mască, ba sunt cu mască, aici cinic au scos oamenii în stradă”, a comentat Igor Dodon.

Șeful statului în funcție spune că prezența unor persoane în PMAN a fost mai mult decât stranie.

„Ies în stradă și strigă jos hoții, cine strigă? Candu? Filip? Chirtoacă, după ce au făcut în Chișinău și alte personaje? Păi hoțul ce strigă? Prinde-ți hoțul?!

Ce urmează după aceasta? Tu ți-ai făcut nagâțul să scoți oamenii în stradă să arăți că ești mare lider și ce urmează?”, a meționat Dodon.

Totodată, șeful statului în funcție s-a declarat convins că după încheierea mandatului de la Președinție va fi reales în fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, iar data congresului a și fost deja stabilită pentru 30 decembrie 2020. „Colegii mi-au spus deja, păi dvs. nici nu ați plecat vreodată”, a mai spus Dodon.

Igor Dodon a devenit președinte de țară în urma alegerilor din 2016. Mandatul său se încheie pe 23 decembrie.

Președinta aleasă pe 15 noiembrie 2020, Maia Sandu, va fi învestită în funcție pe 24 decembrie.


Pub