Un fost profesor al Universității din Bălți, premiat de Academia Română

Un fost profesor al Universității din Bălți, a obținut Premiul „A.D. Xenopol” al Academiei Române. Este vorba de Nicolae Enciu.

Foto: Nicolae Enciu/facebook

„Îmi exprim gratitudinea Secției Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, Prezidiului Academiei Române pentru decizia de acordare a prestigiosului Premiu „A.D. Xenopol” lucrării „În componența României Întregite. Basarabia și basarabenii de la Marea Unire la notele ultimative sovietice”, a scris pe pagina sa de facebook Nicolae Enciu.

Nicolae Enciu / Sursa:Nicolae Enciu/facebook

Nicolae Enciu este doctor habilitat în științe istorice, cercetător științific. În perioada 2010-2016, a fost șeful Secției istorie contemporană a Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei, iar din 2016 este director-adjunct pentru probleme de ştiinţă al Institutului de Istorie al AŞM. Mai este redactor-şef adjunct al „Revistei de Istorie a Moldovei” și membru al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică.

Nicolae Enciu a publicat mai multe lucrări științifice și didactice – monografii, manuale universitare și liceale, articole științifice, apărute în reviste și volume colective, din țară și din străinătate.

Premiile Academiei Române sunt oferite anual, în preajma Zilei Naționale a României, celor mai de seamă oameni de știință și personalități din domeniul artelor.

Printre laureații din Basarabia ai prestigiosului premiu se numără istoricul Mariana Șlapac, lingvistul Vasile Bahnaru, scriitorii: Nicolae Dabija, Iulian Filip, Val Butnaru, Dumitru Crudu ș.a.


Pub