Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon, sigur că va…

Igor Dodon, sigur că va fi ales președinte al PSRM

Igor Dodon se arată sigur că va reveni la șefia Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul Congresului Republican preconizat pentru 30 decembrie.

Dodon a spus în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4 că socialiștii vor convoca Congresul Republican la 30 decembrie, eveniment în cadrul căruia urmează să fie ales noul președinte al partidului PSRM.

„Imediat ce intră noul președinte intră în funcție noi mergem la Congres. Totul este pregătit pentru 30 decembrie”, a spus Dodon.

Întrebat dacă este sigur că va fi reales le șefia PSRM cu votul tuturor membrilor partidului, Dodon a spus că „la noi este democrație”.

„Se discută și se iau decizii în mod democratic, prin votul celor delegați prezenți la Confreg. Eu cred că probabilitatea este foarte mare și la sigur voi fi ales”, a adăugat Igor Dodon.

La moment președinția PSRM este deținută de Zinaida Greceanîi.

După ce a pierdut alegerile prezidențiale, PSRM i-a propus lui Dodon să revină la șefia partidului. Acesta a acceptat imediat propunerea.

Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% din voturi, iar Igor Dodon – 42,28%.