23:11:42 19.04.2024
Stiri

12 funcţii ascunse în WhatsApp de care nu ştiai! Iată ce poţi face acum

Actualitate 08.12.2020 07:31 Vizualizări5261 Autor: Ziarul National
12 funcţii ascunse în WhatsApp de care nu ştiai! Iată ce poţi face acum


Toată lumea știe să folosească WhatsApp. Ceea ce nu mulți știu este că această aplicație are mai multe funcții extrem de interesante.

WhatsApp îți permite să faci mult mai multe lucruri într-o conversație cu prietenii decât ai putea descoperi la prima vedere. Astăzi vorbim despre ele ca să vezi cum te poți bucura din plin de toate serviciile acestei aplicații de mesagerie.

Poți formata textul după bunul plac

Ca să ieși puțin din banal, WhatsApp îți permite ca mesajele pe care le trimiți să fie puțin diferite. Textele pot fi editate prin bold, italic sau chiar strikethrough, așa cum faci și în Word, spre exemplu. Ce trebuie să știi ca să poți beneficia ce această funcție este că textele pe care vrei să le trimiți ar trebui așezate într-un format special.

Pentru bold, textul din WhatsApp trebuie scris (*bold*), iar pentru italic, trebuie să îți plasezi textul în felul următor: (_italics_). În cazul în care vrei ca textul tău să fie tăiat cu o linie, tot ce trebuie să faci este să îl scrii în felul următor: (~strikethrough~).

Fă-ți mesajele să dispară

Recent, WhatsApp a dezvoltat un feature nou prin care îți va permite să ștergi mesajele după 7 zile de la momentul în care le-ai trimis. Tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de această funcție este să accesezi opțiunea Disappearing Messages și să apeși pe On.

Ține cont însă că toate imaginile și clipurile pe care le-ai trimis în mesagerie vor rămâne salvate în device-ul destinatarului, așa că tot ce poți elimina complet este doar textul.

Scoate în față un mesaj ca să îl găsești mai târziu

Cum foarte mulți utilizatori folosesc WhatsApp atât pentru grupurile de muncă, dar și pentru comunicarea cu persoanele apropiate, deseori se întâmplă ca unele informații importante să se rătăcească prin sutele de mesaje trimise pe parcurs. Dacă vrei să salvezi unele mesaje ca să le poți găsi mai târziu, tot ce trebuie să faci pe smartphone este să apeși pe mesajul important pe care vrei să-l memorezi, iar apoi în ecran ți se va afișa o steluță. Apasă pe ea, iar mesajul va rămâne salvat în Starred Messages și vei putea ajunge foarte rapid la el mai încolo.

Vezi persoanele cu care ai cele mai multe discuții pe WhatsApp

Aplicația îți permite nu numai să gestionezi mult mai clar datele pe care imaginile și clipurile le ocupă pe telefonul tău, dar să vezi și care sunt contactele cu care ai discutat cel mai mult și cu care ai schimbat cel mai mare număr de date. Intră la Settings > Storage and Data > Manage Storage, iar acolo vei vedea detaliat câți GB sunt ocupați de WhatsApp și de unde poți elibera spațiu fără să pierzi istoricul discuțiilor tale.

Vezi detaliile mesajelor pe care le trimiți

WhatsApp îți oferă acces asupra tuturor detaliilor legate de mesajele trimise de tine într-o conversație privată sau de grup. Apasă pe un mesaj pe care l-ai trimis, apoi pe Info, iar acolo vei vedea dacă a ajuns la destinatar și dacă a fost citit de acesta. În acest fel vei putea vedea dacă persoana cu care discuți mai este sau nu activă sau dacă vrea să te ignore.

Pune o conversație pe mute

Atunci când ești în mai multe grupuri pe WhatsApp care zilnic sunt foarte active, serviciul poate deveni obositor. Telefonul vibrează permanent de la mesaje, iar multe dintre ele poate nici nu te privesc în mod direct. Ce poți face pentru a scăpa de stres, dar să rămâi totuși conectat este să pui grupul pe Mute. Vei vedea ce scriu toți ceilalți, dar nu vei mai primi alerte.

Rămâi mereu ascuns

Dacă nu vrei ca ceilalți să vadă când ai fost ultima oară activ în aplicație, WhatsApp îți oferă această posibilitate. Tot ce trebuie să faci este să accesezi Settings > Account > Privacy > Last Seen, unde ai trei opțiuni: Everyone, My Contacts și Nobody.

Cum vezi mesajele fără ca ceilalți să știe

Dacă vrei să fii un participant pasiv într-o discuție, fără să dai de înțeles celorlalți că vrei să îi ignori, poți face acest lucru în WhatsApp. Intră în Settings, apoi în Account și în Privacy, de unde poți deselecta opțiunea Read Receipts. În acest fel, contactelor tale le va apărea că nu ai apucat să citești încă mesajele pe care ți le-au trimis.

Nu îți umple telefonul cu poze și clipuri

WhatsApp poate fi o aplicație care îți va pune memoria telefonului la grea încercare. Atunci când ai activată opțiunea de a descărca automat toate pozele și clipurile primite în grupurile de discuție, oricât de mare ar fi memoria smartphone-ului tău, în câteva luni te vei trezi în situația în care nu vei mai avea loc pentru un playlist salvat din Spotify.

Ce poți face ca să eviți asta? Dacă ești pe iPhone, intră în Settings, apoi în Chats și deselectează Save to Camera Roll. Dacă ești pe Android, mergi în Settings și Chats, apoi oprește opțiunea Media Visibility.

Folosește WhatsApp pe computerul tău

Dacă WhatsApp este o aplicație pe care o folosești în mod uzual și pentru muncă, atunci ar putea fi destul de enervant să faci mereu trecerea de la computer la smartphone când colegii îți trimit mesaje, documente sau informații importante. Din fericire, WhatsApp are și o aplicație pentru PC-uri, care funcționează perfect atâta vreme cât telefonul tău este pornit și conectat la internet. Practic, tot ce primești pe WhatsApp se va sincroniza în timp real între toate device-urile tale.

Alege ce fel de notificări primești

Atunci când îți instalezi pentru prima oară WhatsApp, toate notificările pe care le primești vor fi universale. Poți schimba acest lucru, cu un sunet diferit, ca să scoți în evidență anumite grupuri sau persoane mai importante din lista ta de contacte.

Exportă o conversație

Deși este puțin probabil să ai nevoie foarte des de această funcție, e bine de știut că o ai mereu la dispoziție. Indiferent dacă folosești WhatsApp pe iOS sau Android, poți exporta o conversație importantă din smartphone-ul tău ca să o poți accesa oricând.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md