23:56:36 24.04.2024
Stiri

Un deputat socialist anunță RECHEMAREA Ambasadorului R. Moldova de la Moscova, după cazul de contrabandă cu anabolizante depistate în microbuzul acestei misiuni diplomatice: Precizările MAEIE

Actualitate 08.12.2020 10:11 Vizualizări1401 Autor: Ziarul National
Un deputat socialist anunță RECHEMAREA Ambasadorului R. Moldova de la Moscova, după cazul de contrabandă cu anabolizante depistate în microbuzul acestei misiuni diplomatice: Precizările MAEIE
Andrei Neguța, Ambasadorul R. Moldova la Moscova


Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, ar fi deja rechemat din funcție, după ce cazul privind depistarea unui lot de anabolizante interzise în microbuzul care aparține acestei misiuni diplomatice a făcut înconjurul lumii.

Anunțul a fost făcut ieri-seară de către deputatul socialist Grigore Novac în cadrul unei emisiuni de la „Jurnal TV”.

Solicitat de confirme sau să infirme această declarație, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Daniel Vodă, ne-a spus că instituția va reveni ulterior cu precizări vizavi de acest subiect.

Citește și: Dodon ar urma să-l RECHEME pe Ambasadorul Andrei Neguță de la Moscova. Cine ar fi înlocuitorul diplomatului care își coordona fiecare pas cu șeful statului

Menționăm că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, a declarat luni, într-o conferință de presă, că în microbuzul cu numere diplomatice, care aparține Ambasadei R. Moldova la Moscova, au fost depistate, pe 5 decembrie curent, la Postul vamal Palanca, 350 de kilograme de anabolizante în sumă de circa 100 de mii de euro. Acest microbuz ar fi intrat și ieșit de 17 ori din R. Moldova în ultimul an.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // CONTRABANDĂ: De câte ori a intrat și ieșit din R. Moldova, în ultimul an, microbuzul Ambasadei R. Moldova de la Moscova, PRINS la vamă cu anabolizante în sumă de peste 100 de mii de euro

Carp a cerut MAEIE să-l recheme de Ambasadorul Neguța de la Moscova, care ar fi implicat în această „afacere”.

Tot ieri, Procuratura Generală a anunțat că șoferul microbuzului cu numere diplomatice, în care au fost depistate cutii cu anabolizante în sumă de circa opt milioane de lei, a fost pus sub învinuire pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Organele de drept stabilesc proveniența substanțelor și cercul de persoane implicate în acest caz.

MAEIE a precizat că autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, acordând deplina cooperare organelor competente, a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate. De asemenea, ministerul a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne”, anunță MAEIE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md