Igor Dodon a promulgat legea privind trecerea SIS-ului în subordinea parlamentului, chiar dacă Curtea Constituțională a suspendat-o

igor dodon

Deși Curtea Constituțională a suspendat legea privind trecerea SIS din subordinea președinției în cea a parlamentului, Igor Dodon, președintele în exercițiu, a promulgat-o.

UPDATE: Conform informațiilor oferite reporterilor Deschide.MD de către ofițera de presă a președinției, Carmena Sterpu, legea cu privire la activitatea SIS, cât și alte legi votate în Parlament la data de 3 decembrie în lectura finală, au fost promulgate de șeful statului vineri, 4 decembrie.

Astfel, reiese că Igor Dodon a promulgat legea, cunoscând despre faptul că aceasta a fost contestată la Curtea Constituțională.

Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

realitatea.md

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a comentat această situație, menționând că Dodon a încălcat principiul loialității constituționale consacrat în Legea Supremă.

Dacă Dodon a promulgat Legea care ține de SIS (nr.218/2020) PÂNĂ la adoptarea Deciziei Curții Constituționale de…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Marţi, 8 decembrie 2020


În data de 3 decembrie, deputații PSRM împreună cu cei de la Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” au votat în ambele lecturi un proiect de lege prin care SIS trece în subordinea parlamentului.

A doua zi, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care a cerut anularea votului deputaților cu referire la această lege. Pe 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat această lege.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente