fbpx

video | Reținere cu forța la Criuleni: „Ce mi-ai dat tu mie ca eu să-ţi dau actele?”

În seara de 7 decembrie, în jurul orei 20:00, un echipaj de poliţie din cadrul IP Criuleni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în satul Hrușova din raionul Criuleni a observat un automobil de marca VAZ- 2107 care se deplasa haotic şi ulterior l-au oprit pentru control.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 ani, din raionul Șoldănești, care ar fi băut, după care s-a urcat la volanul mașinii.

Deoarece de la el se simţea un miros de alcool, polițiștii i-au cerut să sufle în aparatul Drager, însă bărbatul a refuzat manifestând un comportament agresiv. De asemenea, șoferul a refuzat să fie condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge, ignorând astfel să se conformeze cerințelor legale, astfel fiind aplicată forța fizică și fiind imobilizat de la conducere.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe cu refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport sau chiar închisoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button