‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Scad prețurile pentru cereale

Piața mondială agricolă: Scad prețurile pentru cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața Europeană

Activitatea piețelor continuă să scadă în această perioadă, iar prețurile pentru cereale se reduc. Acest lucru este caracteristic pentru sfârșitul anului. În plus, prețurile sunt afectate de Brexit, negocierile sunt departe de a ajunge la un numitor comun în câteva zile de la termen. Un acord negativ va avea consecințe majore pentru relațiile dintre Europa și Marea Britanie.

Cotații Euronext:

Cursul euro este puțin schimbat în această dimineață – la 1.2120 față de dolar și 73.80 față de rubla rusească. Petrolul se stabilizează la 45,40 dolari/baril.

Potrivit Agritel, la nivel internațional, Coreea de Sud a cumpărat 60.000 de tone de porumb de origine probabil din SUA, iar Taiwan a lansat o licitație pentru 65.000 de tone de porumb.

Agreste va publica astăzi estimarea privind suprafețele de grâu moale de toamnă semănate în Franța anul acesta, analiștii Agritel estimând acest nivel la 5,2 milioane de hectare, în creștere cu 900.000 ha față de anul trecut.

‹ adv ›

Uniunea Europeană a înregistrat exporturi de grâu moale de 10,44 milioane de tone la 6 decembrie, în scădere cu 21% față de aceeași perioadă din anul precedent. Exporturile de orz totalizează 3,23 milioane de tone, în scădere cu 12% față de anul trecut. Importurile de porumb totalizează 7,23 milioane de tone, în scădere cu 23% față de anul trecut.

Pe piața semințelor oleaginoase, prețurile canolei din Canada s-au redus ieri, după ce au atins maximul ultimilor 7 ani în weekendul trecut. După soia, prețurile rapiței la Euronext au scăzut. Bilanțurile europene au fost în mare parte deficitare, însă potențialul negativ pare limitat.

Piața Regiunii Mării Negre

‹ adv ›

În luna noiembrie, Ucraina a exportat 4,6 milioane tone de cereale, mult mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a sezonului trecut (5,3 milioane tone).

În special, observăm o scădere a livrărilor de grâu comparativ cu aceeași lună din 2019, cu 1,19 milioane de tone față de 1,94 milioane de tone. Au fost exportate peste 12 milioane de tone de grâu de la începutul sezonului, ceea ce înseamnă că rămân doar 5,5 milioane tone până a atinge limita stabilită prin memorandum între autorități și exportatori.

Cu 0,3 milioane de tone de orz livrat, totalul de la începutul sezonului a ajuns la 3,7 milioane de tone.Ar trebui menționată o accelerare a livrărilor de porumb cu 3,1 milioane de tone exportate în noiembrie, ceea ce ar însemna că volumul de porumb contractat în 2020 deja a ajuns la 5 milioane de tone.

Piața SUA

Ieri, a fost înregistrată o creștere foarte ușoară la cereale în Chicago, în timp ce piețele pentru soia s-au închis aproape neschimbate aseară la Chicago.

Datele săptămânale privind exporturile pentru grâu s-au situat la 530.871 t, în limita așteptărilor. Pentru boabele de soia, acestea au constituit 2.297.316 tone mai mult decât așteptările, iar la porumb, o cifră ușor dezamăgitoare, de 734.079 tone.

Comercianții au fost prudenți înainte de prezentarea raportului USDA de joi, 10 decembrie.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›