fbpx

Vom avea anticipate la primăvară? Sandu anunță că PAS ar putea depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu

În cazul în care Guvernul condus de Ion Chicu nu-și va da demisia din propria inițiativă, PAS ar putea depune moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut președinta aleasă, Maia Sandu, care a mai adăugat că deja în primăvară ar putea fi organizate alegeri anticipate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, demisia Guvernului Chicu ar fi cea mai ușoară cale spre alegerile anticipate pe care și le doresc (sau de care spun că sunt gata) majoritatea formațiunilor politice.

„Noi îi auzim pe cei din alte partide politice și mai ales pe socialiști care vorbesc că și ei își doresc alegeri parlamentare anticipate și caută soluții. Noi le oferim cea mai ușoară soluție către anticipate”, a declarat Maia Sandu la emisiunea ÎnPROfunzime.

Dânsa a declarat că dacă Guvernul Chicu ar pleca în demisie acum, deja în primăvara anului viitor, în martie-aprilie, ar putea fi organizate alegeri anticipate.

„Cu cât mai repede cu atât mai bine. Vedeți reacțiile internaționale la legile aprobate de către noua majoritate parlamentară și la acțiunile Guvernului. Finanțatorii și donatorii externi nu ne vor finanța în această perioadă dinaintea alegerilor parlamentare”, a mai adăugat Maia Sandu.

Amintim că ipoteza depunerii demisiei de către Ion Chicu a fost prezentată anterior și de Renato Usatîi. Liderul PN menționa înaintea manifestației din weekend că Igor Dodon l-ar fi convins pe prim-ministru să-și depună demisia, însă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button