20:03:25 24.04.2024
Stiri

DOC // Ex-președinte CSJ, Ion Druță, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită, „curat ca lacrima”: „Justiția lui Dodon anulează hotărârea CSM prin care s-a dat acordul pentru urmărirea penală a fostului președinte CSJ”

Actualitate 07.12.2020 15:59 Vizualizări1916 Autor: Ziarul National
DOC // Ex-președinte CSJ, Ion Druță, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită, „curat ca lacrima”: „Justiția lui Dodon anulează hotărârea CSM prin care s-a dat acordul pentru urmărirea penală a fostului președinte CSJ”


Curtea de Apel Chișinău a anulat astăzi hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de pe 24 octombrie 2019, prin care a fost admisă pornirea urmăririi penale pentru îmbogățire ilicită în privința fostului președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță.

„Justiția lui Dodon anulează hotărârea CSM prin care s-a dat acordul pentru urmărirea penală a fostului președinte CSJ, Ion Druță. Asta înseamnă că dosarul penal pe numele acestuia urmează a fi încetat. Adică, omul e curat ca lacrima. Astfel, Procuratura Generală se va spăla pe mâini – noi am vrut, dar, iată, justiția „nereformată” nu ne permite...”, a comentat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Citește și: Președintele CSJ, Ion Druță, a fost REȚINUT: Este suspectat de îmbogățire ILICITĂ

Potrivit deputatului, acest caz demonstrează cât e de important ca actuala guvernare să plece. „Trebuie să dăm jos Guvernul lui Dodon și Șor cât mai repede, or, altfel, această debandadă totală va continua încă mult timp. Interesant dacă notițele pe care Druță scria, la indicația lui Plahotniuc, ce decizii urmează să ia judecătorii CSJ, vor fi restituite proprietarului”, face haz deputatul.

Citește și: FOTO // Fostul președintele al CSJ, Ion Druță, acuzat de ÎMBOGĂȚIRE ilicită și amestec în procesul de înfăptuire a justiției, pe holurile Parlamentului: „Pe semne că deja a fost „ÎNFIAT” de PSRM”

Amintim că, în luna octombrie 2019, reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii au acceptat sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind pornirea urmăririi penale, reținerea, aducerea silită, percheziționarea, arestarea și tragerea la răspundere penală a lui Ion Druță într-un dosar în care acesta era suspectat de amestec în procesul de înfăptuire a justiţiei.

Ion Druță era cercetat penal și pentru îmbogățire ilicită. În cadrul perchezițiilor efectuate în biroul său de la CSJ ar fi fost găsit un document în care se conțineau mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile pe care judecătorii ce le examinau urmau să le ia. În dosar ar fi fost vizați și alți judecători, în special de la CSJ, care urmau să execute ordinele venite de la Druță pe acele dosare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md