Noi restricții, impuse de autorități // Regim special pentru instituțiile publice și restricții de comerț în benzinării, centre comerciale și aeroport

Irina Odobescu
07/12/2020
Foto: ets.ua

Începând cu ziua de luni, 7 decembrie, restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele, inclusiv cele ampalsate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat vor avea un regim restrâns de activitate, între orele 7.00 și 22.00. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

CNESP a hotărât că  Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competentă (autorităţile administrative din subordine, inclusiv serviciile publice desconcentrate și cele aflate în subordine, precum și instituţiile publice, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital integral sau majoritar public în care ministerul, Cancelaria de Stat sau altă autoritate administrativă centrală are calitatea de fondator) își vor organiza desfăşurarea activității în regim special de lucru, de la 7.30 până la 16.00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30, cu revizuire ulterioară, în funcție de situația epidemiologică.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate. 

Irina Odobescu
07/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii