fbpx

Uimește-ți familia de Crăciun. Pregătește masa de sărbătoare împreună cu METRO

Vrei o sărbătoare de Crăciun care să devină absolut memorabilă? Vrei ca invitații tăi să își amintească plăcut și cu mult drag experiența pe care au avut-o? Atunci e cazul să apelezi la recomandările specialiștilor din rețeaua de magazine METRO Cash&Carry, care te vor ajuta să alegi produsele necesare pentru un festin de zile mari. Află din rândurile ce urmează care sunt sugestiile acestora, în materie de bucate pentru masa de Crăciun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Carnea de porc – un deliciu savuros pentru o sărbătoare deosebită

Îți amintești de tradițiile pe care le purtăm cu noi încă din copilărie? Cu siguranță, părinții sau bunicii pregăteau de Crăciun o friptură delicioasă, alături de o mămăligă tăiată cu ață. Acum lucrurile au evoluat, așa că poți transforma friptura obișnuită într-un fel de mâncare cu totul aparte. Alege să gătești cotlete de porc cu sos din rodie și miere. Ai nevoie de 1 kg de cotlete de porc, 2-3 linguri de oţet balsamic, 2 căţei de usturoi sau 2 bucăţi de usturoi verde, 40-50 g de unt, piper şi sare, cimbru uscat, iar pentru sos vei folosi: 1 rodie, 1 lingură miere (opţional), 1 lingură oţet balsamic, 1 linguriţă de unt.

Pentru început marinează carnea de porc, asezonează cu sare și piper, usturoiul tocat și câteva bobițe zdrobite de rodie. Paralel, pregătește sosul din rodie cu miere și unt. Extrage boabele de rodie într-un castron și pune-le cu apă, cât să le acopere. Lasă-le să fiarbă la foc mare până la clocot, apoi redu focul și lasă-le la fiert pentru încă jumătate de oră, mestecând regulat. Ulterior, pasează boabele printr-o sită, iar sosul rezultat clocotește-l într-un castron, adăugând miere și unt.

Carnea marinată pune-o în folie de aluminiu, cu bucăți de unt tăiat, și dă-o la cuptorul încălzit până la 170 de grade. După 20-25 de minute, înlătură folia și adaugă sosul de rodie și coace carnea până la pregătire.

Servește cotletele din carne de porc cu o salată din legume proaspete sau cu un piure din cartofi dulci.

Vinuri de excelență – un cadou frumos pentru gurmanzi

Iar pentru că masa ta este și un loc la care să depănați amintiri, nu uita să alegi băuturile potrivite. Ce poate fi mai bun decât un vin roșu alături de o carne de porc pregătită corect? Sau de un vin alb alături de un desert delicios?

Este oportun să faci și un meniu cu vinuri din care să-ți servești oaspeții, ținând cont de asocierile culinare pe care le faci. De exemplu, poți deschide seara cu aperitive însoțite de vin rose de la Purcari. Să continui cu felul principal servit alături de un vin Cabernet Sauvignon de la Cricova și să închei seara cu un vin spumant de la Purcari, din seria Cuvee.

Este important să respecți condițiile de răcire și să alegi paharele corecte, astfel încât savoarea și aromele vinului ales să completeze deplin bucatele pregătite cu mult rafinament.

Transformă-ți sărbătoarea într-o mică aventură gastronomică, alături de rețeaua de magazine METRO Cash&Carry.

METRO – calitate garantată zi de zi!

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button