fbpx

video | Igor Popa a rămas fără licență din cauza declarațiilor făcute despre fostul său client, Vlad Filat. Avocatul se va adresa la CtEDO

Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova a adoptat o hotărâre de retragere a licenței de avocat a lui Igor Popa, în urma unei plângere depuse de fostul său client, ex-premierul Vlad Filat. Juristul a declarat că decizia este ilegală și se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) pentru a o anula.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Comisia pentru Etică și Disciplină nu este instanța adevărului și m-am convins personal. Membrii Comisiei care au votat aceasta hotărâre au sfidat nu doar garanțiile procedurale, dar și valorile unui stat de drept”, a scris Igor Popa pe pagina sa de Facebook.

Consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care activează în domeniul Dreptului, să facem distincție între secretul profesional, libertatea de exprimare și obligațiile avocatului”, a adăugat acesta.


Video: Anatol Mătăsaru

Amintim că motivul pentru care Vlad Filat s-a adresat la Uniunea Avocaților sunt declarațiile pe care le-a făcut fostul său avocat cu privire la persoana sa.

În septembrie curent, Igor Popa a declarat că Vlad Plahotniuc îi organiza fostului premier mese de sărbătoare și îi trimitea cadouri de Crăciun, precum și alte declarații acuzatoare la adresa lui Filat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button