fbpx

Deputații din PSRM și Pentru Moldova anunță că au avut o primă întrevedere pentru a discuta posibilitatea declanșării alegerilor anticipate

Deputații PSRM și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova au avut o primă întrevedere pentru „a elabora foaia de parcurs privind dizolvarea legală a Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Azi am avut prima întâlnire. Au răspuns colegii care au fost vineri la ședință, platforma Pentru Moldova. Facem apel repetat către toți colegii din fracțiuni parlamentar: PAS, Platforma DA și alții. Delegați câte un reprezentat, ca să discutăm și să putem identifica niște soluții pentru a dizolva legal parlamentul.

Îmi pare rău că au trecut zile și cei care strigă frumos în stradă „Anticipate!”, nu au răspuns. Veniți și pe platforma parlamentară demonstrați că aveți viziune. Nu credem că procedurile constituționale pot fi făcute în stradă”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

Potrivit reprezentanților Pentru Moldova, partidele și grupurile parlamentare care declară că vor dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate nu au participat la dialogul lansat de platforma parlamentară, lucru care, spun ei, ar demonstra că aceștia urmăresc „alte interese”.

Platforma Pentru Moldova a lansat invitația către toate fracțiunile și grupurile parlamentare în privința inițierii unui dialog, la care au răspuns însă doar deputații socialiști. Pentru Moldova califică drept iresponsabil comportamentul celorlalte fracțiuni”, se arată într-un comunicat al platformei.

Ne-am convins că toate aceste declarații, inclusiv mitingul de protest de ieri din centrul Chișinăului sunt doar praf în ochii cetățenilor, iar așa-numitei opoziții de dreapta îi convine de minune situația creată – să protesteze, să facă declarații și să nu poarte răspundere pentru nimic”, a declarat deputata Eleonora Graur, menționând că Pentru Moldova a invitat la discuții toate grupurile politice din Parlament pentru a identifica soluții juridice pentru organizarea alegerilor anticipate.

Amintim că PSRM a propus discuții informale cu partidele parlamentare pentru a elabora un plan de acțiuni privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

De cealaltă parte, PAS spune că n-a primit nicio invitație de la PSRM. „Putem să le comunicăm foarte clar: alegerile anticipate la ordinea zilei. Atât. Și cât mai curând”, a declarat deputatul Igor Grosu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button