Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Protestele continuă în Belarus…

FOTO Protestele continuă în Belarus la 120 de zile de la alegerile prezidențiale: Zeci de arestări și intervenții în forță

Belarușii continuă protestul împotriva lui Alexandr Lukașenko și la 120 de zile de la alegerile prezidențiale care nu au fost recunoscute de comunitatea internațională. Astăzi, se împlinest 120 de zile de la scrutin, iar de atunci, în fiecare duminică au loc manifestații de amploare la Minsk, dar și în alte orașe importante.

Pentru a nu permite oamenilor să se adune în coloană, forțele de ordine au intervenit în forță de dimineață, operând până la această oră peste 100 de arestări, transmite Euroradio.Fm.

În același timp, presa belarusă anunță că cel puțin 3 stații de metrou au fost închise de dimineața, iar canalele de telegram au fost blocate în rețeaua operatorului de stat.

În aceste condiții, Marșul Libertății, cum a fost denumită acțiunea din această duminică, s-a desfășurat mai mult la nivel local, în sectoarele capitalei Minsk, dar și în celelalte orașe. Forțele de ordine însă, au intervenit în forță și au operat zeci de rețineri, printre care și 2 jurnaliști ai agenției Belapan.

Proteste din Belarus continuă fără întrerupere de la alegerile prezidențiale din 9 august, câștigătorul cărora a fost declarat Alexandr Lukașenko cu peste 80% din voturi. Rezultatele au fost dur criticate de opoziție care spun că alegerile au fost fraudate și care a cerut anularea lor.


În fața unor proteste fără precedent, Lukașenko a intervenit în forță, mii de oameni au fost arestați și maltratați. Liderul contestat de la Minsk care este susținut deschis de Rusia a promis o reformă constituțională, dar în același timp a declarat că nu va renunța la putere.