Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO, VIDEO/ Proteste de solidaritate…

FOTO VIDEO Proteste de solidaritate cu manifestația de la Chișinău și în Diasporă. Moldoveni din Bruxelles, Dublin, Padova sau Paris au ieșit în stradă

Manifestații de solidaritate cu protestul de la Chișinău au avut loc și în câteva capitale și orașe europene unde locuiesc cetățeni moldoveni. Astfel, mai multe persoane au protestat la Dublin, Irlanda, Bruxelles, Belgia, Padova, Italia și la Paris, Franța.

Cetățenii moldoveni din aceste țări au ieșit cu pancarde și tricoloare în mână și au manifestat în susținerea protestului din Chișinău.

La Bruxelles, moldovenii s-au adunat în mai multe locații ale capitalei UE și au transmis mesaje de susținere pentru Maia Sandu, anti Igor Dodon și pentru anticipate.

Manifestație de solidaritate și în Irlanda. La Dublin, moldovenii s-au adunat în centru orașului unde de asemenea au cerut anticipate.

La Paris, mai mulți moldoveni au transmis mesaje de solidaritate și de susținere a manifestației de la Chișinău.

Și la Padova moldovenii au ieșit la o manifestație la care au adoptat și o rezoluție.

Duminică, 6 decembrie la Chișinău a avut loc un protesi în Piața Marii Adunări Naționale față de actuala guvernare și în special față de noua majoritate neformală din Parlament formată din PSRM și Partidul Șor.

Manifestația a fost anunțată de către președinta aleasă. Maia Sandu a chemat oamenii în piață după evenimentele de joi din Parlament. Atunci când majoritatea nouă a votat la bandă rulantă bugetul și politica bugetar-fiscală pentru 2021, dar și mai multe proiecte controversate printre care cele legate de statutul limbii ruse, scoaterea SIS de sub controlul președinției și anularea legii prin care terenul stadionului Republican să poată fi transmis Ambasadei SUA din Chișinău.

Apelul Maiei Sandu a fost susținut de principalele partide de opoziție care au anunțat că vor participa la acest protest. Potrivit organizatorilor, în piață ar fi fost 50 de mii de persoane, în timp ce poliția vorbește de circa 5 mii de oameni.