Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Angajații municipalității, în frunte cu primarul general, au plantat arbori în centrul orașului

   1766

Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimarul Victor Chironda, membri ai Cabinetului Primarului și alți angajați ai municipalității, au plantat astăzi arbori pe aliniamentul stradal al bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 64/1, (unde recent a fost evacuat un pavilion comercial amplasat ilegal), dar și pe strada București, pe tronsonul str. A. Pușkin - str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni. Copacii sădiți astăzi sunt arțari de 2-3 metri înălțime, cu balot de pământ.

Edilul capitalei a declarat că acțiunea curentă din cadrul campaniei de înverzire a teritoriului urbei este ultima din acest an și a ținut să mulțumească partenerilor, colegilor și tuturor celor care s-au implicat la plantare. „În locul pavilionului amplasat ilegal pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt am sădit 5 arțari tineri, iar trotuarul a fost reabilitat, în beneficiul pietonilor. Am mai plantat 100 de arbori pe aliniamentele stradale ale str.  București - A. Pușkin - Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, iar în total, pe teritoriul capitalei au fost sădiți cca 2000 de copaci", a precizat Ion Ceban.

În cadrul Campaniei de plantare a arborilor lansată în toamna acestui an, pe teritoriul orașului Chișinău au fost sădiți cca 60 de mii de arbori de diferite specii. Astfel, capitala s-a alăturat Campaniei globale „Înverzirea orașelor", inițiată de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), la inițiativa Secretarului Olga Algayerova.

Acțiunile de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău vor continua la primăvară.