VIDEO // Agricultori din mai multe raioane se alătură protestului din PMAN. Fermierii au pornit cu tractoarele spre centrul Capitalei

by D M
Distribuiti mai departe...

Protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Anunțată de președinta aleasă Maia Sandu, la manifestație și-au anunțat prezența reprezentanții mai multor partide de opoziție: PAS, Partidul Nostru, Platforma DA, PDM, PRO-Moldova și altele.

În același timp, agricultori din Hîncești, Ungheni, Căușeni sau Ștefan Vodă au anunțat că își iau tractoarele și vin în piață. De dimineață, aceștia s-au adunat în locuri special alese și au anunțat că pornesc spre capitală, scrie ZdG.

Agricultorii, care au protestat și în august, se declară nemulțumiți de atitudinea guvernului față de pierderile pe care le-au suportat în anul agricol 2020 afectat puternic de secetă. În același timp, ei se declară revoltați de politica bugetar-fiscală pentru 2021 care prevede o creștere a TVA pentru producția agricolă de la 8 la 12% și care în opinia lor va duce la pierderi și mai mari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...