Ultima oră// La rugămintea lui Dodon, Guvernul Chicu va demisiona până la protestul de duminică

by D M
Distribuiti mai departe...

La rugămintea lui Dodon, Guvernul Chicu va demisiona până la protestul de duminică pentru ca oamenii să nu mai aibă motiv de a ieși în stradă. Despre aceasta a declarat, într-un Live pe Facebook, președintele PPPN, Renato Usatîi. Potrivit lui, Dodon este foarte speriat de protestul care se preconizează pentru 6 Decembrie și care ar arată că victoria aparține poporului.

“Ca să arate că nu s-a speriat de protestatari, Dodon l-a convins pe Chicu să demisioneze. Acest lucru trebuie să se întâmple mâine sau poimâine. Și-a pus scopul ca această demisie să se întâmple până la protestul de duminică, pentru ca acesta să nu fie perceput drept victoria protestatarilor. El îi va propune Maiei Sandu să-și formeze propriul Guvern, pe care îl vor păstra până la anticipatele din mai”, a spus Renato Usatîi și a îndemnat oamenii să nu cedeze și să-și realizeze propriul plan, pentru că până în primăvară, țara va fi jefuită definitiv.

“Noi nu trebuie să ne bucurăm de demisia guvernului Chicu, ci să ne realizăm propriul plan. Până în mai, ei mai trag câteva scheme. Avem șansa istorică de a opri nimicirea țării. Trebuie să spunem NU acestei majorități. Nu e un protest pentru Maia Sandu. E un protest pentru viitorul țării, de aceea, duminică, trebuie să ieșim, să discutăm și la acest proces să decidem și dacă o să trebuiască, să votăm în PMAN cui aparține puterea, dar puterea aparține poporului și împreună cu poporul decidem ce facem. Noi trebuie, toți deputații ăștia, putane politice, să le trimitem acasă. Până la anticipate, ei mai trag vreo trei combinații, jupoaie țara”, a spus Usatîi.

“Duminică ieșim și spunem NU regimului Dodon”, a îndemnat oamenii liderul PPPN.

Amintim că și președintele ales, Maia Sandu, a chemat cetățenii să iasă duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a opri tentativa de uzurpare a puterii în stat, dar și pentru a face o consultare.

“Duminică, pe 6 decembrie la 11.00 în PMAN vom face o consultare cu cetățenii. Ne vom opune uzurpării puterii. Vă chem pe toți în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Maia Sandu într-o adresare către popor, la postul public de televiziune Moldova 1.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.