image
Sursa foto: privesc.eu

Dodon, întrebat dacă și-a evacuat „tușonca” de la Condrița: „Ce a fost al nostru am dus acasă; N-am luat niciun stilou”

Președintele în exercițiu Igor Dodon afirmă că și-a luat deja toate lucrurile personale de la vila prezidențială de la Condrița, inclusiv conservele pe care le avea depozitate în beci.

Dodon a fost întrebat, în cadrul emisiunii sale online, dacă și-a evacuat produsele din beciurile de la Condrița sau le-a lăsat președintelui ales Maia Sandu.

„Păi a spus că nu se duce la Condrița. Ce să se ducă acolo și să le lase să se strice, tușonca sau ce mai este acolo? Glumesc. Noi am lăsat în ordine tot ce este la Condrița. Tot ce a fost al nostru am luat și am trecut la casa noastră. În rest este regulă. Este mult pește în iaz. În ultimii trei ani, două tone de pește am dat în iaz. Numai să nu se întâmple cum a fost după Voronin. Când a venit Ghimpu și umblau cu electroudocikile și scoteau tot. Au distrus tot. Și prin păduri împușcături, cerbi. Acolo sunt și cerbi. Eu cred că o să distrugă tot. Ei nu pot să creeze, pot doar să distrugă. Le-am lăsat totul în ordine. Este act de primire-predare. Nu am luat niciun stilou, nicio țintă. Din contră, am adus. Am făcut oleacă de reparație, am renovat și-am lăsat totul așa cum este”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, acesta critică intenția Maiei Sandu de a găsi o altă utilizare pentru vila de la Condrița.

„Numai de privatizări vă duce capul. Consider că acest obiectiv trebuie să rămână pentru stat, nu pentru Dodon sau pentru altcineva. Pentru că sunt delegații străine, ambasadori care pot fi primiți acolo și așa mai departe. Legea nu permite ca acest obiectiv să fie vândut sau să fie utilizat în alte scopuri și eu consider că lucrul acesta este corect”, a mai spus Igor Dodon.

Precizăm că președintele ales al RM, Maia Sandu, care își va preluat mandatul pe 24 decembrie a anunțat că va locui în apartamentul de la Chișinău și că va găsi o altă utilizare pentru vila prezidențială de la Condrița.

Anual, contribuabilii din Republica Moldova achită aproximativ 2,5 milioane lei doar pentru întreținerea casei de vacanță a președintelui. Vila a avut parte de o reparație de milioane în 2017, doar la câteva luni după ce Igor Dodon a ocupat fotoliul de președinte.

Amintim că, în timpul mandatului său, Igor Dodon a organizat diferite chefuri la Condrița. De exemplu, în 2017, șeful statului l-a plimbat pe deputatul rus Oleg Paholkov cu cvadriciclul prin pădurea de la Condriţa şi i-a dus în beci, acolo unde au băut vin şi au cântat imnul Rusiei. Mai mult, a fost sacrificat şi un porc chiar pe teritoriul vilei prezidenţiale.

Dodon a dus și jurnaliștii în beciul prezidențial și în curtea vilei, însă a refuzat să arate și interiorul reședinței de la Condrița.

Выходные с супругой в Молдове . В гостях у Dodon Igor два дня гоняли по лесам Молдавии на квадрациклах . Очень красиво. ... Publicată de Oleg Paholkov pe Miercuri, 22 noiembrie 2017

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: