image
Sursa foto: jurnal.md

Sandu și Chicu au discutat la telefon: I-am spus că bugetul conține scheme; Premierul: Parlamentul trebuie dizolvat urgent

Președintele ales al RM, Maia Sandu, și premierul Ion Chicu au avut astăzi o discuție telefonică despre proiectul bugetului de stat pentru 2021 prezentat de Guvern.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul Chicu. I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

La scurt timp, și Serviciul de presă al Guvernului a venit cu o reacție. Potrivit sursei, în cadrul discuției cu Maia Sandu, prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale.

„... or este convins că Președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente sau explicații pe orice virgulă sau cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat", se spune în comunicatul Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: