image
Sursa foto: Facebook/Dumitru Alaiba

Pagube de 60 de mii de lei după altercațiile din Parlament; Greceanâi: Dacă vom continua așa, vom căuta să închiriem clădiri

Altercațiile de ieri din Parlament s-au soldat cu echipament tehnic stricat în valoare de până la 60 de mii de lei. Despre aceasta a anunțat, astăzi, în debutul ședinței legislativului Secretarul General al Parlamentului.

„Cred că de ciudă că n-am fost eu prezentă, au rupt și microfonul președintelui Parlamentului”, a comentat speakerul Zinaida Greceanâi.

Potrivit Secretarului General al Parlamentului, Adrian Albu, au fost deteriorate total produse în valoare de 16 mii de lei și parțial - în sumă de 46 de mii de lei.

„Încă lucrează, dar sunt oxidate și în scurt timp nu vor mai lucra. Pagubele totale sunt de 50-60 de mii de lei”, a spus Albu.

„Dacă o să continuăm așa, o să căutăm să închiriem clădiri”, a adăugat Greceanâi care a cerut să fie inițiată o anchetă și să se stabilească cine se face vinovat.

Precizăm că ieri au avut loc mai multe altercații în plenul Parlamentului între deputații din PAS, Platforma DA și cei din PSRM. Opoziția a încercat să protesteze față de includerea pe ordinea de zi a mai mult proiecte controversate, precum modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, de funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova și trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului.

În ciuda protestelor, proiectele au fost votate rând pe rând, fără dezbateri, dar pe fundalul huiduielilor din partea opoziției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: