image
Sursa foto: unpaspentru.md

Cetățenii RM, chemați duminică în stradă: „Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acesta trebuie dat jos”

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați duminică, 6 decembrie, începând cu ora 11:00, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere demisia Guvernului și dizolvarea Parlamentului. „Acest Parlament și acest Guvern trebuie să plece. Când parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos”, afirmă președintele ales, Maia Sandu, care a și lansat apelul la protest.

„În Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituția, nici legea și, mai ales, nu respectă poporul. Ei nu respectă alegerea poporului. Când parlamentul se întoarce împotriva oamenilor, acest parlament trebuie dat jos. Duminică, la ora 11:00, ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul”, a îndemnat Maia Sandu ieri, după ce alianța neformală PSRM-Șor au votat o serie de proiecte de legi controversate.

„Alianța dintre deputații socialiști și cei de la Șor a votat în decurs de doar câteva minute, în două lecturi, la repezeală, proiecte de legi importante, inclusiv legea bugetului, proiecte neconsultate, proiecte care conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor. Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege, pentru a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor. Acest parlament trebuie să plece. Acest guvern trebuie să plece. Din cauza loc țara este pe marginea prăpastiei. Mandatul meu este împotriva corupției. Nu le vom permite să șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele. Noi suntem mulți, puternici și uniți. Prin această unitate, am învins la alegerile prezidențiale. Prin această unitate vom învinge în fiecare luptă împotriva hoților. Duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos, ei pot pleca doar rușinos. Pentru că toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați”, se spune în apelul președintelui ales.

Oamenii sunt îndemnați să iasă în număr mare, dar cu păstrarea distanței fizice și cu măști, pentru a nu se expune riscului infectării.

Jurnal.md și Jurnal TV vor transmite LIVE protestul de duminică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: