image
Sursa foto: flightaware

Companiile aeriene încep să facă teste Covid

Companiile aeriene încep să introducă zboruri cu teste Covid-19 incluse. Compania italiană Alitalia va opera zboruri de la Roma la New York, începând cu 8 decembrie, în care va testa pasagerii, anunță reprezentanții acesteia și ai companiei care gestionează aeroportul Fiumicino din Roma.

Potrivit Reuters, anunțul urmează unui ordin al Ministerului Sănătății din Italia, emis la sfârșitul lunii trecute și care rămâne în vigoare până la 15 februarie, conform căruia pasagerii care zboară între Roma și unele destinații din SUA pot fi testați pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de plecare și la sosirea pe aeroportul de destinație, pentru a evita carantina pe care Italia o impune călătorilor veniți în țară.

În septembrie, într-un efort de a relua călătoriile interne după primul val al epidemiei, Alitalia a experimentat testarea COVID pe unele zboruri pe ruta Fiumicino Roma și Milano Linate, cele mai mari aeroporturi din Italia.

Guvernul italian a restricționat însă circulația între regiuni pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19.

Traficul de pasageri pe Aeroportul Fiumicino din Roma a scăzut drastic anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus și la începutul lunii martie, astfel că reprezentanții aerportului au fost nevoiți să îl închidă parțial, scrie libertatea.ro.

„Această fază experimentală va avea ca scop evaluarea eficacității și funcționalității noului mod de a călători, cu scopul de a spori siguranța pasagerilor și de a fluxului de călători în sezonul de vară 2021”, au declarat companiile aeriene italiene.

Industria aeriană globală propune un „pașaport Covid” care să includă date despre teste și vaccin

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare.

Un program – pilot va începe încă din acest an, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și începând cu luna aprilie 2021 pentru Android.

Industria aviatică este printre cele mai afectate de criza provocată de pandemie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: