Certificatele medicale pentru reluarea procesului educațional în școli și grădinițe

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a stabilit regulile de eliberare a certificatelor medicale pentru copii și elevi încadrați în școli și grădinițe. Decizia a fost luată având în vedere desfășurarea activităților de către instituțiile de educație preșcolară și învățământ general în contextul situației epidemiologice și necesității protejării sănătății copiilor, precum și diminuării circuitului de persoane. Pentru liceeni și studenți nu au fost stabilite reguli speciale privind regulile de eliberare a certificatelor medicale.

Foto: ACI Partners
Când nu este nevoie de vizita la medic și eliberarea certificatului medical / Sursa:ACI
Când este nevoie de vizita la medic și eliberarea certificatului medical / Sursa:ACI

Copiii ai căror părinți/reprezentanți legali refuză vaccinarea, nu vor fi admiși în colectivitățile de copii, dar vor putea avea acces la procesul educațional în regim online. În cazul în care vaccinarea are loc conform calendarului individual de imunizări, educatorului/dirigintelui va fi prezentat certificatul corespunzător de la medicul de familie.

Copiii care au contraindicații medicale temporare sau permanente la vaccinare, vor fi admiși în instituția educațională, în baza deciziei luate de către medicul de familie, după evaluarea riscurilor infecțioase.

Cum procedați dacă vi se solicită abuziv să prezentați certificatul medical / Sursa:ACI

Acest material apare cu susținerea financiară a Departamentului Justiție și Drepturile Omului al Fundației Soros-Moldova.


// console.log('no ads situation')