Ilan Șor: Nu am făcut și nu avem de gând să facem coaliții nici cu stânga, nici cu dreapta

Fracțiunea parlamentară a Partidului „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” nu participă și nici nu vor participa la formarea coalițiilor în Legislativ. Despre asta a declarat liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, ca reacție la ședința de joi a Parlamentului și a declarațiilor diferitor politicieni. El a subliniat că deputații platformei parlamentare votează doar proiectele necesare țării și cetățenilor.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă n-ar fi fost ieri circul sindicatului „grădinii zoologice”, adică a unor deputați, atunci ați fi observat cum votează Platforma „Pentru Moldova”, care era gata să susțină proiecte propuse și de partidele de stânga, și de dreapta”, a declarat Ilan Șor într-o adresare video pe Facebook.

El a mai spus că legile adoptate ieri și susținute de Platforma „Pentru Moldova” sunt de o importanță strategică. Printre acestea, Șor a menționat Legea bugetului, Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021, pachetul de legi cu privire la statutul Găgăuziei și Legea despre funcționarea limbilor. Șor s-a referit și la hotărârea de a întoarce în posesia statului terenul fostului stadion republican, amintind și despre propunerea sa de a construi pe acel teren un parc de cultură și odihnă.

Ilan Șor a mai subliniat că optează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, însă Parlamentul trebuie să fie funcțional până când acestea vor fi organizate.

„Sunt o sumedenie de probleme și chestiuni curente, deci țara trebuie să fie funcțională, indiferent de ambițiile diferitor politicieni”, a concluzionat Ilan Șor.


Pub