Dodon, despre redobândirea cetățeniei RM de către fostul președinte al României: Așa în următorul Parlament va intra Băsescu și nu Maia Sandu

Șeful statului în funcție, Igor Dodon crede că Traian Băsescu ar trebui să fie refuzat să obțină, iarăși, cetățenia Republicii Moldova. Asta după ce fostul președinte al României a anunțat că va iniția aceasta procedură, mai ales că a câștigat procesul în judecată prin care a contestat decizia lui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că este o greșeală dacă actuala președintă va acorda cetățenie lui Traian Băsescu. Eu nu am acordat cetățenie celor care vor să facă politică. Nu e normal să acorzi cetățenia unui fost președinte al altui stat, care vrea lichidarea acestui stat, dar să-și asume președintele o astfel de decizie. Doar că așa, în următorul Parlament la sigur va intra Băsescu și nu Maia Sandu. Băsescu sigur a făcut mai multe pentru cei care se consideră unioniști decât Maia Sandu, Năstase și toți altii luați împreună.

Noi cu Băsescu vom găsi limbă comună oricum. Dar la sigur că cei care vor vota pentru Băsescu, nu vor vota pentru Dodon și invers”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a anulat decretul predecesorului său, prin care fostul președinte al României a obținut cetățenia Republicii Moldova.

Traian Băsescu a atacat decizia șefului statului în instanță și a câștigat procesul. Președinta aleasă, Maia Sandu a declarat că Băsescu poate să înceapă din nou procedura de opbținere a cetățeniei Republicii Moldova, dacă își dorește, iar Traian Băsescu a menționat recent că nu va ezita să o facă.


Pub