Pistolul folosit de Sean Connery în primul „James Bond”, vândut la licitaţie pentru 256.000 de dolari

Celebrul pistol Walther PP folosit de Sean Connery în primul „James Bond" a fost vândut pentru suma de 256.000 de dolari, a anunţat joi casa de licitaţii Julien's din Beverly Hills, scrie Agerpres.

Foto: apeldoorn.nieuws.nl

Cumpărătorul este un fan american care doreşte să rămână anonim.

Sean Connery, care a murit în octombrie la vârsta de 90 de ani, a folosit micul pistol în „Dr. No" din 1962.

În acest lungmetraj, agentul secret britanic primeşte ordinul de a-şi schimba vechiul Beretta cu un Walther. „Americanii din CIA nu jură decât pe el", primeşte asigurări Bond.

Pistolul Walther, în diferitele sale versiuni, a rămas arma preferată a lui „007” circa 25 de filme mai târziu.

Arma vândută joi, neutralizată, este unul dintre cele două accesorii folosite de Sean Connery în primul film din seria „James Bond". El a aparţinut armurierului filmului până când a fost scos la licitaţie în 2006.

Celebrul Walther a fost unul dintre cele 500 de obiecte simbolice ale cinematografiei hollywoodiene scoase la vânzare de Julien's Auctions în cadrul unei vânzări speciale joi.

Pe catalog a figurat şi casca de pilot de luptă purtată de Tom Cruise în „Top Gun", care s-a vândut pentru 108.000 de dolari.

Lansarea următorului "James Bond", ultimul cu Daniel Craig în rolul lui „007", a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19, fiind în prezent programată pentru aprilie 2021.

Adesea privit de către fanii „James Bond" - şi de unii dintre succesorii săi în rol - drept cel mai bun „007" de pe ecran, Sean Connery a interpretat personajul de şase ori, fără a lua în calcul rolul din filmul „neoficial'' „Never Say Never Again".


Pub