Reacția Kremlinului după ce limba rusă a obținut statut special în Republica Moldova

Kremlinul salută votarea de către Parlament a legii privind schimbarea statutului limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt a lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Foto: Sputnik Photo Agency

Potrivit RIA Novosti, Rusia susține că odată cu aprobarea legii prin care limbii ruse i se conferă statutul de limbă interetnică în Republica Moldova, în țară se elimină obstacolele de până acum, iar cetățenii comunică prin limba pe care o doresc.

„Am vorbit despre limba rusă de mai multe ori: într-un fel sau altul, rusa se vorbește în spațiul fostei Uniuni Sovietice, este o necesitate firească - utilizarea limbii ruse de către populația țărilor din fosta Uniune Sovietică. Prin urmare, noi putem numai saluta atunci când sunt eliminate unele obstacole pentru ca cetățenii să vorbească limba dorită ", a spus Peskov, comentând inițiativa de a restabili statutul comunicării interetnice a limbii ruse în Republica Moldova.

Amintim că în cadrul ședinței de ieri Parlamentul a adoptat o lege organică care prevede un statut special al limbii ruse.


Pub