Președintele CCA, Dragoș Vicol, a demisionat. Cine este noua șefă a instituției și ce averi declară

Irina Odobescu
04/12/2020
Colaj: CIJM

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoș Vicol, și-a depus vineri mandatul de șef al instituției. În locul lui a fost aleasă Ala Ursu-Antoci, cu opt voturi pentru și unul împotrivă. 

Ala Ursu-Antoci a fost până în august curent șefa Cabinetului președintelui fracțiunii PSRM din Parlament. La alegerile parlamentare din 2019 s-a regăsit în lista națională a socialiștilor. Atunci portalul Anticoruptie.md a scris că Ursu-Antoci a declarat trei apartamente în proprietate. Primul, cu suprafața de 32 de metri pătrați, valorează 10 mii de dolari, al doilea, de 77 de metri pătrați, evaluat la 400 de mii de lei, i-a revenit soțului său prin testament și aparține familiei în proporție de 50 la sută, iar al treilea, cu suprafața de 80 de metri pătrați, a fost cumpărat în 2011 cu 102 mii de euro.

Candidata socialistă mai declara în 2019 că deține un teren intravilan de 80 de ari, estimat la 200 de mii de lei și o mașină marca Honda CRV, pe care a cumpărat-o nou-nouță în 2009 contra sumei de 26 de mii de euro. 

Amintim că în martie 2020 organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și membrii Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic și-au exprimat îngrijorarea față de dispoziția emisă la 24 martie 2020 de Dragoș Vicol în contextul stării de urgență decretată de către autoritățile Republicii Moldova. Anumite prevederi din acest document îngrădesc grav libertatea de exprimare a furnizorilor de servicii media audiovizuale, considerau experții. În aceeași zi, Dragoș Vicol și-a anulat dispoziția.

Irina Odobescu
04/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii