fbpx

Reacția României la voturile deputaților de la Chișinău: ,,Condamnăm modul în care a acționat Parlamentul’’

Într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău se menționează că Bucureștiul condamnă modul netransparent și contrar practicilor democratice în care au acționat, la 3 decembrie 2020, în Parlamentul Republicii Moldova, PSRM și Platforma ,,Pentru Moldova’’. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialilor români, acțiunile care au avut loc în Parlament, ieri, dau dovadă că votul masiv la alegerile prezidențiale a fost ignorat.

„România consideră că rapiditatea cu care au fost adoptate în Parlamentul de la Chișinău modificări de o amploare semnificativă și cu un impact major asupra funcționării instituțiilor statului, fără transparență decizională și consultare publică, fără respectarea procedurilor parlamentare în vigoare, afectează grav statul de drept și funcționarea sistemului democratic din Republica Moldova”, se menționează în comunicat.

De asemenea, Bucureștiul spune că modul în care au acționat aceste forțe politice este „cu atât mai grav cu cât, în mod clar, scopul direct urmărit a fost limitarea atribuțiilor funcției prezidențiale, pe care candidatul susținut de PSRM a pierdut-o în mod categoric și democratic la alegerile prezidențiale”

Totodată, în comunicat se mai spune că partea română urmărește cu deosebită atenție și îngrijorare evenimentele în curs din Republica Moldova și reiterează susținerea pentru eforturile președintei alese.

De asemenea, partea română face apel la toate partidele politice să acționeze cu responsabilitate și să acorde prioritate stabilității și parcursului democratic, în spirit european, al Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button