fbpx

foto | Gala Fashion Awards 2020: Premiile modei britanice, prezentate online de vedete internaționale

Cântăreaţa spaniolă Rosalia, alături de celebrităţi precum Millie Bobby Brown sau Priyanka Chopra Jonas, a prezentat joi gala Fashion Awards 2020, premiile modei britanice de referinţă care au recompensat activitatea designerilor şi organizaţiilor care au promovat de-a lungul anului soluţii inovatoare în actualele vremuri de pandemie, relatează EFE şi AFP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premiile modei britanice decernate de The British Fashion Council – retransmise online în contextul crizei sanitare – au fost împărţite în patru categorii diferite: Community, Creativity, Environment şi People, scrie Agerpres.

Cei 20 de laureaţi ai premiilor din acest an au fost recompensaţi pentru soluţiile lor ambiţioase în faţa principalei provocări: pandemia de COVID-19.

Principalele categorii ale premiilor au fost prezentate de actriţa indiană Priyanka Chopra Jonas şi de pilotul de Formula 1 – Lewis Hamilton.

Printre laureaţi, ale căror nume au fost dezvăluite într-un videoclip postat pe internet, s-a aflat şi marca franceză Chanel, care şi-a relocat linia pentru a susţine producţia de echipamente de protecţie, şi casa britanică Burberry, care şi-a reconvertit lanţul de fabricaţie de trenciuri pentru a produce halate.

Vedeta muzicii spaniole Rosalia a prezentat categoria Creativity, în cadrul căreia premiul i-a fost decernat lui Jonathan Anderson, creatorul de modă al casei Loewe. În discursul său de acceptare a premiului, el a subliniat că „moda este un limbaj, un instrument de comunicare şi, ca atare, îţi permite să fii creativ şi să exprimi ceea ce eşti”.

Fostul fotbalist britanic David Beckham a participat şi el la gală pentru a-l felicita pe designerul Kim Jones, recompensat pentru creativitatea sa şi pentru „depăşirea continuă a frontierelor” modei.

Printre laureaţii la categoria Community s-a aflat şi creatorul de modă Michael Halpern, a cărui contribuţie la realizarea de echipamente de protecţie sanitară a fost considerată „extraordinară şi plină de inspiraţie”.

La categoria People, creatoarea de modă Aurora James, instalată la New York, a fost recompensată pentru a fi încurajat comercianţii en-detail să cedeze 15% din spaţiile lor unor mărci vestimentare aparţinând unor persoane de culoare.

Creatoarea de modă britanică Stella McCartney a fost distinsă la categoria Environment pentru a fi ridicat foarte sus ştacheta în sectorul modei prin „creativitatea şi sustenabilitatea, care au devenit ADN-ul mărcii sale”.

Au fost de asemenea recompensate organizaţii, precum „Emergency Designer Network”, un start-up britanic care la începutul pandemiei a lansat o linie pentru fabricarea a 50.000 de halate chirurgicale şi a 10.000 de uniforme medicale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button