image
Sursa foto: Jurnal.md

Proiectele votate astăzi de Parlament vor fi CONTESTATE la Curtea Constituțională

Proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională. Despre aceasta au anunțat deputații din Platforma DA.

„Astăzi a fost legalizată relația Șor-Dodon, lucru despre care am vorbit timp de câteva luni. Contrar prevederilor regulamentului, contrar procedurilor legale această majoritate a votat azi pe bandă rulantă mai multe proiecte dubioase, contradictorii, care vin să dezbine societatea. Aceste proiecte au fost propuse și ca să distragă atenția cetățenilor inclusiv de la proiectul dubios de politică fiscală”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing.

Deputatul a anunțat că Platforma DA va contesta aceste proiecte la Curtea Constituțională.

„Igor Dodon nu știe ce înseamnă demnitate, decență, a recurs la cele mai urâte metode. Pltforma DA va contesta juridic tot dezmățul care s-a produs azi în Parlament”, a spus Slusari.

La rândul său, deputatul Platformei DA Dinu Plângău a menționat că ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament este un lucru foarte grav. „Parlamentul a ajuns într-o situație de degradare fără precedent, pe lângă îmbrâncelile și spectacolul pe care l-ați văzut, deputații socialiști împreună cu cei de la Șor au votat o serie de proiecte care contravin intereselor statului RM. Este vorba de pachetul de acte prin care se dorește federalizarea RM, dar și de proiectul de politică bugetar-fiscală și de cele trei bugete pentru anul viitor.

Încă de ieri am pregătit două inițiative prin care vom contesta la Curtea Constituțională, proiectele care pun temelia federalizării RM, proiectul care oferă un statut special limbii ruse, dar și cel referitor la Găgăuzia.

Vom cere anularea tuturor voturilor la CC. Or, există o hotărâre a Curții Constituționale care punctează clar că indiferent de faptul că există o majoritate parlamentară, proiectele trebuie să fie votate cu respectarea tuturor procedurilor legislative”, a spus Dinu Plângău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: