Proprietățile medicinale ale canabisului, recunoscute de ONU

În diverse colțuri ale mapamondului, legalitatea canabisului variază enorm. În timp ce ai mari șanse să ajungi în închisoare pentru câteva grame într-o țară, Amsterdam este renumit pentru deschiderea față de subiect, scrie playtech.ro.

Foto: incrussia.ru

Percepția generală asupra subiectului a suferit însă o modificare importantă în această săptămână, odată cu un comunicat al Organizației Națiunilor Unite.

Aceasta este cea mai mare schimbare a politicii privind drogurile care a fost introdusă în ultimele decenii. Au fost recunoscute în mod oficial proprietățile medicinale ale canabisului și, implicit, substanța a fost eliminată de pe lista stupefiantelor cele mai periculoase. În continuare este interzis consumul în scop recreativ, dar vestea este cu siguranță una foarte bună.

Majoritatea simplă a celor 53 de state ale Comisiei ONU privind Stupefiantele – organul executiv în domeniul politicilor privind drogurile – a decis retragerea canabisului şi a derivatelor sale de pe lista nr. 4 a Convenţiei unice asupra drogurilor din 1961.

Ca referință, în cadrul ONU, canabisul era clasificat pe listele cu nr.1 şi nr. 4, cea din urmă fiind rezervată drogurilor cele mai periculoase şi plasate sub control strict, precum heroina, şi cărora li se recunoaşte o slabă valoare medicală.


Pub